Workshop: Location Lighting with Joe McNally

Käimas on suur fotofestival ja sellega seoses külastab Eestit mitmeid maailmakuulsaid fotograafe. Nad annavad ka koolitusi ja ühel sellisel täna käisingi. Joe McNally'l on 30 aastat töökogemust fotograafina ja ta on teinud kaastööd ajakirjadele National Geographic, Time, Newsweek, Fortune jpt. Koolituse eesmärk oli õpetada kasutama valgust võttekohal. See 4-tunnine workshop oli nii tihe, et pärast ajud lausa suitsesid, kuid iga minut sellest oli kvaliteetaeg.

Alltoodud piltidel on minu osalus sisuliselt vaid kaamerat hoida ja nupule vajutada ning tulemus pärast arvutis üle käia, kuna võttekoha valis ja valguse pani püsti juhendaja. Iga koolitusel osaleja sai lõpuks teha oma paar-kolm klõpsu. Sellegipoolest, olen hämmingus, sest nii fantastiliselt valgustatud piltide puhul on järeltöötlus arvutis sisuliselt olematu!

_DSC3392 copy_DSC3391_detail_DSC3391 copy_DSC3395 copy

Kui ma ühel hetkel ringi vaatasin ja märkasin, kui vahvasti aknast langev valgus õhus oleva tolmu sädelema lõi, siis tormasin seda haldjatolmu pildistama. Aga muus osas on need pildid ülemiste korralikult paika sätitutega nagu öö ja päev. Aga las olla. Siis on näha, milleks neid välkusid ja peegeldeid tarvis on :) _DSC3377 copy 3_DSC3382 copykoolitusSAMSUNG