Täiskäik edasi! Šokolaadiküpsised

Siin valitsenud vaikus ei ole mitte märk pikaleveninud pühadest ega sellele järgnevast paastust, vaid põnevatest sündmustest, mis arvuti juurest eemale kisuvad. Toidublogijate ringis sosistatakse ainukordsest kohvikust, mis on avatud vaid kaks päeva. Nimelt pakuvad 5. ja 6. veebruaril Solarise keskuses omatehtud toite toidublogijad ise. Mari-Liis on sedasorti ettevõtmisi Eesti Päevalehes nimetanud pop-up kohvikuks. Kaasa lööb 10 inimest, kellest tehakse ka videoklipid, mida saab eelnevalt YouTube's vaadata. Enamusel on kaamera ees juba käidud ja esimesed emotsioonidki jagatud, mina just lõpetasin oma ponnistuse, lõõtsutan ja mugin küpsiseid, mis võtte jaoks said tehtud.

Tõenäoliselt pakun neid küpsiseid ja ühtesid teisi veel ka veebruari alguses Solarises. Minu päev on pühapäev, 6. veebruar, aga kes nii kaua ei kannata, siis retsept on siin.

Šokolaadiküpsised

200 g toasooja võid

1 dl suhkrut

1 muna

1 tl küpsetuspulbrit

3 ½ dl nisujahu

½ dl kakaopulbrit

100 g tumedat šokolaadi

1        Haki šokolaad jämedateks tükkideks.

2        Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa tugevasti segades muna. Lisa omavahel segatud kuivad ained ja sega tainas kiiresti ühtlaseks. Viimaks sega juurde hakitud šokolaad.

3        Lase külmkapis vähemalt 30 min seista. (Soovi korral saad taina mitu päeva varem valmis teha ja hoida küpsetamiseni külmkapis.)

4        Jaga tainas kaheks võrdseks osaks. Kummastki saad ühe plaaditäie e 12 suurt küpsist. Pane pool külmkappi, kuni esimest plaaditäit küpsetad. Teisest poolest vooli kakaopulbriga kaetud laual vorstike. Lõika see noaga 12ks võrdseks jupiks. Veereta peopseade vahel igast tükist kuulike. Suru kuulikesed küpsetuspaberiga vooderdatud plaadile lapikuks.

5        Eelsoojenda ahi. Küpseta 175 kraadi juures 10-12 min. Tõsta restile jahtuma.

Filmimise käigus segasin kaks portsu tainast ja küpsetasin 2 plaaditäit küpsiseid. Retsepti testimiseks ja tjuunimiseks tegin selle eelnevalt 2 korda läbi. Selle tulemusena on mul nüüd külmkapis veel 3 plaaditäie jagu tainast. Asi hakkab käppa saama ja juba julgen ka öelda, et kui jahu koguse ja küpsetusajaga mitte mööda panna, säilivad küpsised pehmed vähemalt 3 päeva. Selleks peab need muidugi silma alt ära panema :)