Udused mälestused Restoranifestivalist

Perfektne suveõhtu mõnusa tuulekese, toidukese ja veinikesega. Meeleolu loovad kenad Sfääri poisid. Mitte ainult ilusad, vaid ka osavad. Valmib eriti värske kergsoola siia ampsuke.

Väidetavalt kusagil Otepääl pesitsev Lumi saab parima presentatsiooni auhinna. Aga oli ka vaeva nähtud - puulasstukese sisse oli uuristatud auk joogitopsi ja munakoore tarvis. Munakoores oli hernepüree vaht suitsujuustuga, mida mu laps pistis hea meelega. Ainult et leivakrõpsuga oli koorikut raske tühjendada. Kapsaleht hoidis koos suitsuheeringaga sushit. Pelmeeninupsik šokolaadi ja pähkliga oli veidi kõvapoolne ja vaarika-mustsõstra jäätee vaevutuntava maitsega. Aga igati leidlik sooritus uustulnukalt.

Moon vist oli minu ülilemmik, igatahes jäi hästi pildile ja mõjus tervikuna hästi soojalt ja koduselt.

Sõin maitsvat boršši, mis oli vist ürituse suurim portsjon - paras kõhutäis. Mooni special Napoleoni tort oli tõepoolest eriline - tihke ja tummine. Sellele võiks lausa mingi uue peene nime panna.

Chedi dim sum-id seente ja köögiviljadega ning krevettidega tuntud headuses, taustal peakokk.

Küüslaugurestoranis Balthasar proovisin uudishimust küüslaugujäätist. Jäätis oli hästi rammus, mulle mitte eriti mokkamööda, kuid küüslaugu olid nad päris hästi osanud sinna ära peita. Maitse oli vaevutuntav, kuid tekstuuris jäid keelele peened küüslaugutükikesed. Retsepti saladus on küüslaugu keetmine koos meega.

Ribe põrsas oli mõnus pehme ja meeldis eriti minu poisipõnnile, kes kodus lõunaks vaid köögivilju nokkis. Ema süda oli kohe rahul.

Antoniuse hotelli tütarlapsed andsid vanale vahvlimasinale kuuma ning täitsid tuutusid kamavahuga. Jõhvikatega, kõigile!

Järgmisel aastal tahan uuesti tulla!

Kel võimalus, minge maitsma homme, laupäeval, alates kl 12 Rotermanni platsil. Iga portsjon maksab ainult 2 eutot!