Käi läbi roosipõõsaste...

Kes aias, kes aiasMesilane aias Mis nimi, mis nimi Merilen ta nimi...

Merilen on kaunis ja andekas naine, kes jäi minu kaamera ette tänu uuele naisteajakirjale Mari. Tema põneavast elukäigust ja julgetest valikutest kirjutab Lea Larin ajakirja Mari novembrinumbris. Etteruttavalt võin öelda, et aed ja roosipõõsad on selles loos kesksel kohal :)

Pildistamist kokku leppides seisime silmitsi tujuka sügisilmaga. Veel hommikul enne Merileni juurde minekut kallas nagu oavarrest ja tumehall vaheldus vaid veel tumedama halli taevaga. Kuid nagu tellimise peale jäi sadu keskäeva paiku hõredamaks ja kohati piilus isegi päike pilve tagant välja.

Kõik pildid mõistagi ajakirja ei mahu, sestap näitan siin mõningaid oma lemmikuid.

Mari jõudis minuni igati sobilikul ajal, kui olin just otsustanud omal käel edasi tegutseda ja palgatööle Ajakirjade Kirjastuses joone alla tõmmata. Oktoobrist olen niisiis iseenda kubjas ja peremees.

Esimese hooga pakuti mulle muidugi kirjutamist, mida olen pikemalt harjutanud. Aianduse teema, mis välja pakuti, pani esialgu pisut kõhklema.  Aianduspisikut jätkub mul tavaliselt vaid selleks, et seemnepakid või istikud aiaärist koju tuua.  Suure surmaga saab midagi maha ka ja kui kasvama hakkab, siis ürgsest kasvamise tungist, mitte minu käe puudutusest.

Võib-olla ma liialdan pisut, sest enne lapse sündi ma siiski ostsin ka mõned aiaraamatud, rajasin labida ja kondijõu abil uudismaad, käisin isegi permakultuuri loengus jne. Kuid selleks, et end mitte liialt tagant piitsutada, otsustasin, et kõigepealt kasvatan last ja alles siis, kui sellest võhma üle jääb, kõike muud. Tänavu suveks oli poiss kasvanud nii suureks, et ei olnud mul enam püksisääres kinni.  Aeg-ajalt tuli teda mööda õue taga otsida ja vaadata, et ta mingit jama kokku ei keeraks. Niisiis, väike lootus jääb, et tuleval suvel on mu lillepeenras juba veidi vähem naati ja rohkem õisi.

Minu suureks rõõmuks lubas Mari toimetus mul kirjutamisele lisaks esineda ka fotograafina. Veel suurem on mu heameel, et kõik ka tulemusega rahule jäid.  Otsast lõpuni enda tehtud aialoo ja pildid panen järgmisse postitusse.