Apple garden styled shoot / Korvitäis ubinaid

I love themed and styled shoots! And my sister loves decoration. We have enjoyed our teamwork in the past when styling shoots of her family. I realized only now that I could use her help more often. ***

Kellele ei meeldiks terviklikud lahendused?! Sellegipoolest pole need igapäevased, vaid nõuava eraldi planeerimist ja eeltööd. Aga kui idee hakkab teostuma, erinevad komponendid moodustavad terviku ja lõpuks saab tulemus ka korralikult viimistletud, siis on kõik asjaosalised rõõmsad! Mulle meeldivad üle kõige stiliseeritud teemasessioonid. Kohe räägin, miks. Kuid veel enne kinnitan, et otsin võimalusi neid tulevikus veelgi rohkem teha.

Igasugusele pildistamise eelneb suhtlemine kliendiga, tema soovide ja ootuste väljaselgitamine, mõttetöö ja omapoolsete lahenduste pakkumine. Sellest etapist võib kiiresti üle ratsutada, leppides kokku pildistamise aja ja koha, või minna süvitsi ja alustada sellest, millised soovitud pildid ideaalis olla võiksid. Ma ei eelda, et igaüks tuleb lagedale tohutult originaalsete ideedega, kuid olen alati tänulik vihje eest, et tahetakse teha midagi omapärast. Ideed tekivad klienti tundma õppides. Need võivad olla seotud mõne paiga, sündmuse, meeleolu, värvigamma või esemega. Lähtepunktiks võib olla mis iganes. Fotograafi ja stilisti asi on luua neist tervik.

Idee on õnnestumise garantii - nii võib vist väita küll. Keskne telg, mille ümber fotosessioon koondub, lahendab hästi mitu muret ühekorraga. Ei teagi kohe, kust alustada. Teemasessioonil omandab kõik nagu imeväel mõtte ja tekivad seosed. Koht, riietus, meik, rekvisiidid ja poosid - kõik on omavahel seotud. Mõistagi muudab eeltöö lihtsamaks pildistamise, kuid ma avaldan saladuse - see muudab oi kui palju lihtsamaks ka pildil olemise! Pildistatava põhimure on ju: "Mida ma tammun siin? Kuhu oma käed panna?" jne. Aga kui rollid on teada, on palju lihtsam nendele vastavalt ka käituda. Meik, soeng ja riietus muudavad rolli sisseelamise veelgi lihtsamaks ning annavad kindluse, et sul õnnestub maksimaalselt hea välja näha. Täiendavad rekvisiidid pakuvad tuge (nii otseselt kui kaudselt), annavad tegevust kätele, aitavad lõdvestuda ning lisavad pildiloole nüansse.

Selle pere kasvamisel olen ma algusest peale silma peal hoidnud, sest see on ju minu õe pere. Nende kasvamise lugu on ühtlasi ka minu fotograafiks saamise lugu. Esimesi etappe arhiivist ei leia, sest siis ma veel fotoblogi ei pidanud, küll aga on märk maas Elsa ootamisest ja tema esimestest elunädalatest. Kõikide nende pildistamiste ettevalmistus on käinud kiirelt ja sujuvalt, mõistmine poolelt sõnalt, üks asi siit, teine sealt ja valmis me olemegi! Õdede värk!

Kui veel tervikust rääkida, siis minu meele tegi eriti rõõmsaks, et sain sellest sessioonist kujundada ja trükkida ka fotoraamatud ning samuti jõudis üks lõuend nende koduseinale. Fotosüüdistus on postituse lõpus.

Neid pilte valides tekkis mul mõte, et seda sünergiat ei saa raisku lasta, nii et tegin Kairitile koostööettepaneku: "Teeme selliseid pildistamisi, mis meil koos hästi välja tulevad ja mida ma üksi ei jaksa ettevalmistada, ka teistele!" Kairit ütles: "Jah!" Nii et mul on nüüdsest poole rohkem ideid, jaksu ja mida kõike.

Kõlab ehk veidi ennatlikult, aga ka kevadisi-suviseid peresessioone võib juba hakata broneerima, sest pulmade bronn käib ja palju neid peresid sinna vahele ei mahugi! Mäletan eelmisest aastast nii hästi, kuidas korraks olid kased hiirekõrvul, siis tulid sirelid ja õunapuuõied, aga ainult korraks. Vijapõllud vahetasid värvi liiga kiiresti, puulehed värvusid ja langesid päevade, mitte nädalatega. Mõtle korraks, mis sind looduses kõnetab ja ära seda maha maga!

Kõigist muinasjutulistest talveideedest ma parem ei räägigi. Nende järele meil näpud juba sügelevad!

_DSC2580_WEB-katrin-press_DSC2539_WEB-katrin-press_DSC2653_WEB-katrin-press_DSC2625_WEB_kiss-katrin-press_DSC2627_WEB-katrin-press_DSC2494_WEB-katrin-press_DSC2443_WEB-katrin-press_DSC2437-Edit_WEB-katrin-press_DSC2755_WEB-katrin-press_DSC2630-Edit_WEB-katrin-pressuntitled shoot-026_WEB-katrin-pressuntitled shoot-032_WEB-katrin-pressuntitled shoot-028_WEB-katrin-press1474610_10202766201625827_509973786_n_WEB

Style: Kairit Järvekald Props: Katrin Press Location: Oru Farm OÜ