Pruunlased e brownie'd

Jaanipäeva ettevalmistustes määrati mulle tagaselja küpsetaja roll. Otsisin retsepti, mis oleks piisavalt lihtne teha, transportida ja annaks palju välja. Nii ma brownie'de otsa komistasin ja ristisin nad sõbralikult pruunlasteks. Juhised, mille aluseks võtsin, leidsin siit. Uskusin retsepti alguses toodud lubadust: "Lihtsalt imelised šokolaadiruudukesed. Pealt krõbedad ja seest mahlased ning suussulavad. Rahuldab kindlalt ka kõige nõudlikuma šokohooliku soovid." Just sellist tulemust tahtsin saada. Brownie'd mida ma maitsnud olen, jäid sageli minu maitse jaoks liiga kuivaks. Veendusin, et algallikad on teemaga tõsiselt tegelnud ning lootsin, et tõlkega pole mööda pandud.

Võin juba ette ära öelda, et tulemusega jäädi rahule ja kook kadus laualt väga kiiresti. Ma ise heidaksin ette vaid seda, et ruudukesed olid liiga õhukesed. See aga oli juba minu viga. Arvutasin kogused 5 muna kohta, lootuses, et jagub tavalisele ahjuplaadile. Jagus, kuid kiht oleks võinud paksem olla. Järgmine kord teeksin 6 munaga. Kuna arvutamine on küll lihtne, ent aeganõudev, jäägu siia 5 munaga variant.

275 g võid

215 g tumedat šokolaadi

560 ml suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

5 muna

300 ml jahu

1 tl soola

1 Tükelda ja sulata veevannil šoks ja või.

2 Vispelda hulka 2 dl suhkrut ja vaniljesuhkur.

3 Klopi ühtlaseks 2 muna ja 2 dl suhkrut. Lisa või ja šokolaadisegu.

4 Eraldi kausis mikserda 3 muna ja 160 ml suhkrut kohevaks valkjaks vahuks. Tõsta ettevaatlikult vaht taina hulka, sega õrnalt enam-vähem ühtlaseks.

5 Sõelu juurde soolaga segatud jahu ja sega ettevaatlikult läbi.

6 Vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, silu tasaseks. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 min. NB! Õhem kiht küpseb kiiremini kui paks. Kui kook enam ei kerki, peale tekivad praod ja hakkab head lõhna tulema, peaks valmis olema. Katsu tikuga - see peab jääma veidi tainaseks.

7 Enne tükeldamist lase täielikult jahtuda. Ole valmis selleks, et kook kleepub ikkagi noa külge. Pisut aitas noa puhastamine külma veega iga lõike järel, aga see on mu oma nõiakunst juba :) Võib-olla on olemas pädevamaid viise.