Seenesõber Torulott e seene-kalkunihakklihakotletid

Eile sain ämma käest kotitäie kuuseriisikaid. Külmkapis oli kalkunihakkliha. Segasin mõlemad kokku. Lihtne.

450 g kalkunihakkliha

meelepäraseid seeni (kui tarvis, siis kupatatud) u lihaga võrdses koguses

2 muna

1 dl hapukoort

2 saiakontsu e -kannikat

riivsaia

1 tl soola

näpuotsatäis tüümiani ja (valget) pipart

Haki seened peeneks. Leota sai pehmeks ja vajuta liigne vesi välja. (Mina kasutan saiakontsusid, sest need kipuvad niikuinii üle jääma.*) Pane hakkliha kaussi, lisa seened, munad, sai ja hapukoor. Sega kõik hästi korralikult läbi. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Sega hoolikalt. Puista suurele taldrikule või lõikelauale riivsaia. Vormi supilusikaga kotletitainast pallid ja veereta riivsaias, vajuta lapikuks ja tõsta kõrvale.

Küpsetada võib kotlette kas pannil või ahjus 200 kraadi juures u 30 min. Et pealt krõbedad saaksid, võib küpsetamise lõpus 5 min grillrežiimil nö värvi lisada.

Pärast maitsmist ütleksin, et kalkunihakkliha sobib neile, kes kaloreid loevad. Mina eelistaksin võibolla siiski mahlasemaid (e rasvasemaid) kotlette. Järgmine kord prooviks nt peekoniribad neile kotlettidele ümber mässida... Juba tahaks proovida! ;)

* Saiakontsudest teen ise ka riivsaia. Panen need puupliidi serva peale kuivama ja kui on täitsa kõvad, siis peenestan sauseguri külge käivas lõiketeraga topsis ära.