Šokolaadibraunid kõrvitsaga

Igasuguste ajakirjatöödega on alati see jama, et neid ei saa näidata siis, kui need valmis saavad ja kui ise neist parasjagu vaimustuses oled.

Siin on üks veel kaamerasoe pilt tänasest päevast, ühest tööst, mis ilmub umbes septembri lõpus. Üle tüki aja sain niimoodi pildistada, et selg ei ole toidutegemisest märg. Retseptid tegi ja söögid valmistas Silja Luide (blogi: Jagatud rõõm).

Lisaks sain minna Prismasse ja sealt kõik tarvilikud (sügisesed) nõud ja linikud valida, millega road lauale sättida oli jällegi puhas nauding. Kõigi nende mõnusate emotsioonide  tõttu ma ei suuda kannatada ajakirja ilmumiseni. Selleks ajaks tavaliselt pole mul enam midagi öelda. Pealegi - ajakirja jaoks jääb veel õige mitu retsepti ja pilti.

Retsepti autor Silja blogist Jagatud rõõm.

100 g tumedat (70% kakaosisladusega) šokolaadi 400 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat 4 muna 200 g (rafineerimata roo-)suhkrut 100 g naturaalset kakaopulbrit 2 spl nisu- v rukkijahu 2 tl küpsetuspulbrit noaotsatäis soola tuhksuhkrut (soovi korral)

Puhasta ja viiluta kõrvits u 2 cm tükkideks ning hauta potis pehmeks. Haki šokolaad. Nõruta kõrvits ja lisa hakitud šokolaadile. Töötle segu köögikombainis ühtlaseks püreeks.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, sool, kakao- ja küpsetuspulber ning sega õrnalt munavahu hulka. Seejärel lisa tainale šokolaadi-kõrvitsapüree. Vala tainas võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud 20X20 cm vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil vormis enne lahtilõikamist vähemalt 1 h taheneda. Lõika ruutudeks ja sõelu peale tuhksuhkrut.